Bladkorven in Bocholt

Op verschillende plaatsen in Bocholt zijn weer bladkorven geplaatst. Het gaat om een negentigtal bladkorven. De korven worden niet op eenvoudige vraag of aan een bepaald huisnummer geplaatst, maar langs straten in de bebouwde kom met veel en grote bomen en op plaatsen waar ze gemakkelijk geledigd kunnen worden. Vragen om bijkomende korven of andere locaties hebben geen zin.

Enkel de bladeren van bomen die op openbaar domein staan, mogen in de korven. Wie dit overtreedt, riskeert een boete voor sluikstorten! De groendienst ledigt de korven tweemaal per week.

Ook dit jaar kan men vanaf 1 november (tot en met 31 januari 2020) op de Limburg.net-parken gratis bladafval van het openbaar domein afleveren. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval, snoeihout of bomen die op privéterrein staan. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *