Gevonden oude fundamenten zijn van oud Maaseiker ziekenhuis

De fundamenten die bij graafwerkzaamheden in het centrum van Maaseik zijn ontdekt, zijn van een vroeger ziekenhuis dat op die locatie was gesitueerd.

Op basis van 19de eeuwse kadasterkaarten is vastgesteld dat ter hoogte van de Monseigneur Koningsstraat x Sionstraat in Maaseik een weeshuis stond dat later is omgevormd tot hospitaal. Dit hospitaal is bij veel Maaseikenaren nog bekend omdat ze er zelf nog gelegen hebben.

Wim Corstjens, ondermeer betrokken bij het Documentatiecentrum Maaseik vertelt: “Dankzij oudere tekeningen en schilderijen (de oudste gaat terug tot 1672 en hangt normaal in het museum, maar dat wordt nu gerestaureerd) weet men dat er ook toen al bebouwing met achtererf was. De archeologen proberen meer te weten te komen over die oudere bouwfases, waarover nog niet zo veel bekend is, de evolutie van bebouwing, de datering,.. en daarmee dus ook van de historische ontwikkeling van de stad.”

Eerder werd gecommuniceerd dat de gevonden fundamenten afkomstig waren van de oude Fraterschool. Dat wordt nu dus tegengesproken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *