Met een ontbijtje naar de burgemeester van Nederweert

Voor 55 kinderen van OBS De Klimop uit Nederweert begon deze vrijdagochtend een beetje anders dan normaal. Thuis een boterham eten was er niet bij. Ze gingen namelijk samen met burgemeester Op de Laak van de gemeente Nederweert ontbijten in het gemeentehuis.

Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de Week van het Nationaal Schoolontbijt. Opgeteld een half miljoen kinderen ontbeten samen gezond op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Op de Laak onderstreept, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Ook de wethouders, Henk Cuijpers, Frank Voss en Peter Koolen, waren erbij om samen met de leerlingen te eten.

Burgemeester Op de Laak kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting. Na een kort welkomstwoord richtte ze zich eerst op de wethouders met de vraag of zij ontbijten. En zo ja, wat ze eten. Alle wethouders blijken ’s morgens te ontbijten. Het menu varieert van een broodje kaas tot havermoutpap. Vervolgens was het tijd om te doen waar de kinderen voor kwamen en dat was eten. Naast brood, beleg, fruit, melk waren er ook lekkere gekookte eitjes van Nederweerter bodem die door de kinderen smakelijk werden opgepeuzeld.

Het Burgemeestersontbijt Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *