Breese Veerle Melotte wint Klokhuis Wetenschapsprijs

Het onderzoek ‘Hersenen in je buik?‘ is de winnaar van de vierde Klokhuis Wetenschapsprijs (NTR). Het winnende project is van arts-onderzoeker Veerle Melotte. Zij woont in Bree en werkt aan de Universiteit van Maastricht. Klokhuispresentator Sosha Duysker maakte de winnaar bekend tijdens de junioropening van wetenschapsfilmfestival InScience.

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek. Er zijn door de Nederlandse universiteiten, umc’s en hogescholen bijna zestig onderzoeken ingezonden, waarvan er tien genomineerd waren. De prijs is voor de vierde keer uitgereikt. Het Klokhuis (NTR) bekroont met deze wetenschapsprijs interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd die wordt getoond tijdens InScience 2020.

De winnaar is gekozen door kinderen, die via de website van Het Klokhuis konden stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant en relevant vinden. In totaal hebben 7.588 kinderen een stem uitgebracht. Het winnende onderzoek van de Breese Veerle Melotte behaalde 2.648 van de stemmen. In dit onderzoek richten artsen zich op de relatie van het ‘buikbrein‘ op het ontstaan van kanker.

Foto: NTR

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *