TISM en SAB bouwen weerstations

TISM school Bree

Leerkrachten aardrijkskunde van drie Breese scholen (TISM, Heilig Hart en Sint-Augustinusinstituut) stelden zich kandidaat om deel te nemen aan het project VLINDER (VLaanderen IN De weER) van de Universiteit Gent. Hiermee wil men metingen van weerstations over heel Vlaanderen met elkaar vergelijken. De leerkrachten stelden vier plaatsen voor, twee werden uitgekozen: een akkerbouwgebied in Tongerlo en de Oudsberg.

In TISM assembleerden leerlingen van het 3de jaar Industriële Wetenschappen het weerstation tijdens de lessen engineering, in het SAB deden vrijwilligers van het 5de jaar dit op woensdagnamiddag. In samenwerking met stad Bree en familie Vandersteegen plaatsten de leerlingen van TISM afgelopen woensdagnamiddag hun weerstation in de Tongerlose velden. De leerlingen van het SAB deden dit in samenwerking met de boswachter, Duinengordel en gemeente Oudsbergen op de hoogste Vlaamse landduin.

De drie scholen zullen de metingen o.a. opvolgen in de lessen aardrijkskunde.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *