Weert maakt statement tegen oerwoudgeluiden

Het college van B&W heeft besloten om Placide Avouzoa Njoh, speler van voetbalvereniging Wilhelmina ’08, een hart onder de riem te steken. Afgelopen weekend was hij het mikpunt van oerwoudgeluiden. De arbiter vond dit ontoelaatbaar, en hij besloot de wedstrijd te staken. Ook de gemeente Weert vindt het ontoelaatbaar als er racistische uitingen tegenover sporters worden gemaakt vanwege hun huidskleur.

Het college heeft daarom een steunbetuiging gestuurd naar Placide. Ook krijgt hij een uitnodiging om een thuiswedstrijd van PSV te bezoeken, waar de gemeente Weert lid is van de businessclub.

Burgemeester Heijmans: “De Weerter samenleving kent een diverse samenstelling, mensen met een verschillende afkomst, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur. Binnen een diverse samenleving zijn respect en tolerantie belangrijke waarden. Wij zetten ons dan ook op alle mogelijke manieren in om tegenstellingen in de samenleving tussen bevolkingsgroepen te voorkomen of weg te nemen. En juist daarom staat de gemeente Weert pal achter Placide”.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *