Maag ich uch de vrede winse…

Vandaag, 11 november, organiseert de gemeente Kinrooi samen met een aantal verenigingen een gezamenlijke 11 november-herdenking in de kerk en aan het Heilig Hart-beeld in
Kessenich. Om 09.00 uur verzamelen allen die deze viering willen bijwonen op de bergplaats in Kessenich. In stoet en onder begeleiding van koninklijke fanfare De Vriendenkring trekken ze dan naar de Sint-Martinuskerk. De viering wordt volledig in het dialect gehouden onder het motto “Maag ich uch de vrede winse…” 11 november is immers ook het startmoment voor het carnavalsseizoen én de naamdag van Sint-Martinus, patroonheilige van drie Kinrooise schutterijen en twee Kinrooise kerken.

Ook dit zal in deze dialectmis duidelijk naar voren komen. Kruisheer Roger Janssen gaat voor in de viering en aan het einde zijn er enkele korte toespraken. Daarna trekt men naar het Heilig Hart-beeld, het monument voor de Kessenichse gesneuvelden, onderaan de bergruïne waar de kransen worden gelegd. De viering wordt afgesloten met een gezellig samenzijn in de Sjöttekamer.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *