Drijfjachten op everzwijnen in de regio

everzwijn

Everzwijnen veroorzaken schade aan landbouwgewassen, fauna en flora. Ook in het verkeer kunnen ze voor problemen zorgen. Om het aantal everzwijnen te verminderen, zullen er enkele drukjachten georganiseerd worden door wildbeheerseenheden. Daarvoor zijn er enkele verkeersmaatregelen.

De wildbeheerseenheden van Bocholt, Beek, Kinrooi en Molenbeersel zullen in samenwerking met de gemeentebesturen en de politie de komende maanden vijf keer een drukjacht op everzwijnen doen in het gebied de Luysen en rond het Mariahof te Bree en Molenbeersel.

Voor Kinrooi betreft het de gebieden van de Zig, Kempenbroek, Houtbroek en Stramproyerbroek. De eerste drukjacht is gepland op zaterdag 23 november van 08.00 tot 17.00 uur.

Daarna zijn er – telkens van 09.00 tot 17.00 uur – nog drukjachten op:
– zaterdag 7 december 2019;
– zaterdag 28 december 2019;
– zaterdag 4 januari 2020;
– zaterdag 11 januari 2020.

Vanop een drukjachtkansel – hoge platformen in hout die dienst doen als uitkijktoren – zullen jagers proberen om everzwijnen te schieten, terwijl het hele gebied met drijvers en honden uitgedrukt wordt. In het betrokken gebied is er omwille van de veiligheid een totaal toegangsverbod.

Op rondomliggende wegen zal een snelheidsbeperking gelden en toegangswegen tot het gebied zijn afgesloten voor alle verkeer. In Kinrooi gaat het concreet over de Brandstraat die tijdens de drukjacht verboden is voor alle weggebruikers, uitgezonderd plaatselijk verkeer, met name bewoners van de Brandstraat. Er is een plaatselijke omleiding via de Belestraat en Kampstraat voorzien.

Tijdens de drukjachten is het vanzelfsprekend mogelijk dat men schoten en lawaai kan horen.

Indien er tijdens de drukjacht problemen zijn, kan men contact nemen met:
– John Houben voor Molenbeersel (0473 82 20 57)
– Jos Keyers voor Kinrooi en Limburgs Landschap (0495 44 80 56)
– Jean Segers voor Beek (0495 20 94 41)
– Patrick Thonissen voor Bocholt (0495 25 53 60)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Drijfjachten op everzwijnen in de regio”

  1. Vreselijk, en dit kan nog steeds plaatsvinden in België anno 2019? Deze vrede manier van jagen is sinds 2001 verboden in Nederland. Everzwijnen die in volle vaart richting een groep jagers worden gedreven door honden, harde geluiden en mensen. En denk je dan echt dat de jagers raak kunnen schieten? De dieren verwonden ja en daarna langzaam laten creperen. Kijk naar de cijfers, deze jacht heeft geen enkel nut, het is alleen de kers op de taart voor de jagers. Veroorzaken schade? Kijk naar de cijfers! Het is allemaal verzonnen door de jagers! Gevaar in het verkeer? Dat is alleen tijdens de drijfjachten!! Denken jullie maar eens goed na waarin jullie later terecht zullen komen als je tot zo een laffe gewetenloze harteloze daad in staat bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *