Stad Maaseik stimuleert haar ondernemersklimaat en de handelaars

Stadhuis Maaseik gemeentehuis

De Stad Maaseik gaat het ondernemersklimaat meer stimuleren. “Als schepencollege vinden wij lokale economie, als kloppend hart van onze samenleving, heel belangrijk. In 2020 zullen een aantal belastingen aangepast en afgeschaft worden. Ook de ondersteuning naar onze handelaars en ondernemers bouwen we verder uit.”, zo vertelt Schepen Marc Vereecken van de Stad Maaseik.

Een extra personeelslid zal op korte termijn de schakel en drijvende kracht zijn naar de binnenstad en naar de Maaseiker industrieterreinen. “De samenwerking met de handelaars van vzw centrummanagement InMaaseik en de ondernemers van o.a. vzw OJM willen we versterken. Vanaf 2020 neemt de stad de regierol in handen en gaan we samen een aantal concrete projecten uitwerken met een duidelijke focus op beleven”, aldus Schepen Vereecken van lokale economie.

“Als stad willen we enkele belastingen hervormen en verouderde pestbelastingen afschaffen. Zo zal de promobelasting, belasting op drankslijterijen en drijfkracht niet meer bestaan in Maaseik en willen we de huidige positieve vibe verder uitbouwen”, zegt Schepen Ann-Sofie Custers van financiën.

Het bestuur van InMaaseik is zeer tevreden met deze nieuwe wind die waait in de binnenstad. “Als handelaars zullen wij nauw betrokken blijven bij de uitwerking van projecten en
de stad adviseren. Nooit eerder was de stad zo actief betrokken”, besluit Yves Locht voorzitter vzw InMaaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *