Start van de oogst van winterprei uit Kinrooi

Van juli tot ongeveer half augustus wordt winterprei geplant. De voorgezaaide plantjes hebben dan de dikte van een potlood. Deze worden in diepe putjes geplant met een tussenruimte van zo’n 10 cm. Ook in Kinrooi wordt er volop prei geplant.

Prei heeft graag water, dus in de zomermaanden is het belangrijk om water te geven. In Kinrooi zijn er en 7-tal boeren professioneel bezig met de prei. Deze week wordt er met de oogst begonnen. Bij de boeren kan men de prei ook vers van het veld kopen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *