Weerter winnaars Tuiny Forest pakket bekend

Meer dan 150 inwoners van de gemeente Weert hebben zich ingeschreven voor de Tuiny Forest pakketten-actie van de gemeente Weert en IVN Natuureducatie. Inmiddels zijn de winnaars bekend en binnenkort worden er 50 Tuiny Forest pakketten uitgereikt aan inwoners van Weert. Uit de aanmeldingen zijn die locaties gekozen waar de meeste winst te behalen valt voor biodiversiteit, klimaatbestendigheid en sociale cohesie. Locaties zoals een voortuin met veel tegels of grind in een buurt met weinig groen, kregen de voorkeur.

Een Tuiny Forest voegt kleur, geur en leven toe aan de tuin. Het resultaat is niet alleen een makkelijk onderhouden minibos. Het draagt ook bij aan verkoeling tijdens hete zomers en voorkomt uitdroging van de grond en wateroverlast bij flinke regenval. Goed voor bijen, vogels én voor de mens! Tuiny Forest is een initatief van IVN.

Alle tuinen bij elkaar opgeteld vormen het grootste natuurpark van Nederland. Hoe mooi is het dan als we al die tuinen nóg wat groener kunnen maken? Door de Tuiny Forest-actie van de gemeente komt er alleen al in Weert nu 50 keer 6 m2 groen bij.

Wethouder Geert Gabriels: “Het is voor het eerst dat we op deze schaal werken aan het vergroenen van voortuinen. In 2017 hadden we de succesvolle plantactie met 3500 extra fruitbomen en bessenstruiken in tuinen. Nu kiezen we met Tuiny Forest voor biodiversiteit.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *