Gratis zakjes bloembollenmengsel voor inwoners Nederweert

Inwoners van de gemeente Nederweert kunnen gratis een zakje met een bloembollen- en kruidenmengsel afhalen tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. De actie is bedoeld ter bevordering van de biodiversiteit. In totaal zijn 500 zakjes beschikbaar en er geldt op=op. Op donderdag 14 november reikte wethouder Frank Voss de eerste zakjes uit aan Frank Stienen uit Ospel en Ruud Strijbosch uit Nederweert. Beide inwoners vinden het een ‘topactie’ dat de gemeente biodiversiteit stimuleert.

De twee inwoners reageerden met een aantal andere inwoners spontaan op een bericht begin oktober over de aanplant van een nieuw bloembollen- en bloemenmengsel rondom het gemeentehuis. Dat mengsel draagt de naam Nederweert. Het is zo samengesteld dat het vroeg(er) in het voorjaar bloeit en ook lang(er) doorbloeit. Dat is onder meer goed voor bijen en andere insecten die op zoek zijn naar voedsel.

De inwoners vroegen of het betreffende mengsel ook beschikbaar was voor eigen gebruik. “We waren aangenaam verrast door deze vraag”, aldus groenopzichter Bram Rulkens. Hij nam contact op met de leverancier. “Het mengsel ‘Nederweert’ bleek niet in kleine hoeveelheden te verkrijgen. Wel was er een alternatief. Een bollenmengsel en kruidenmengsel in één pakket van 500 kleinere zakjes. Dat hebben we besteld. De zakjes zijn beschikbaar en er geldt op=op.”

“De gemeente Nederweert vindt biodiversiteit belangrijk. Door zakjes van het mengsel gratis weg te geven, stimuleren we de biodiversiteit”, zegt wethouder Voss. De eerste zakjes werden door Rulkens en de wethouder persoonlijk overhandigd aan Frank Stienen en Ruud Strijbosch.

Inwoners kunnen gratis een zakje ophalen in de ontvangsthal van het gemeentehuis. Het mengsel is aan te planten in de tuin of in bloempotten op het terras. Zo ontstaan in de gemeente overal ‘voedseltuintjes’ voor insecten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *