25 Jaar Grenslaupers

We schrijven februari/maart 1994 als een kleine groep mensen op het idee komt om een team snelle hardlopers te formeren. Dat lukt, maar tegelijkertijd komt uit dat initiatief een vervolg naar boven, een hardloopvereniging. Daaraan blijkt behoefte te zijn. Het initiatief van Louis Munnichs en Huub Vrenken slaat aan en binnen no-time zijn er 25 deelnemers uit allerlei woonkernen van het Stramproyer, Midden-Limburgse, Weerter- en aangrenzende Belgische land.

Voor korte tijd sluit de groep zich aan bij AV Weert om daar als zelfstandig groepje te kunnen fungeren onder de beschermende vleugels van de Atletiekunie (toen nog KNAU). De roep om zelfstandig te worden en een echte Stramproyer vereniging te zijn en worden werd luider. Daarom werd eigen aansluiting bij de AU gezocht en de vereniging verzelfstandigd. Nu, 25 jaar later is het een bloeiende vereniging met 89 leden die zich helemaal gefocust heeft op hardlopen.

Op heel wat plaatsen in Nederland, België, Duitsland en de rest van Europa (incidenteel zelfs op andere continenten) waren Grenslaupers te vinden om er hard te lopen in wedstrijden. Uitzonderlijke deelnames waren 11 keer de estafettemarathon van Monschau (D), de marathon van Berlijn (D), marathons in Amsterdam, Rotterdam, Luxemburg en Echternach (L), Oslo (N), Rome (I), New York (VS), Helsinki (F), Stockholm (Zw) en Washington (VS).

Waar het 5 en 10 jarig bestaan uitbundig gevierd werden en er bij het 15 en 20 jarig bestaan kleinere feestjes waren, werd bij gelegenheid van het 25 jarig bestaan ook gekozen voor een kleinschalig feest voor leden, hun aanhang en de vrienden van de vereniging. Dat was op 5 oktober jongstleden.

Eenmalig werd ook de deelname aan de Grenslaup Vosseven gratis gemaakt in die maand.

Vanaf dit jaar staat de vereniging ook weer voor nieuwe uitdagingen. Uitdagingen om een nieuwe trainer te vinden, de voorzittersfunctie in te vullen, nieuwe trainingsdoelen te vinden. Dat alles onder het motto van een lied door Grenslaupers jaren geleden opgenomen in een studio: “Laot de Grenslaupers mer laupe!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.