FC Maasland NO verliest uit tegen Houthalen

Na zes op zes in de streekderby’s tegen SLW Maaseik en KFC Neeroeteren stond FC Maasland afgelopen weekeinde voor een zware verplaatsing naar Houthalen VV. De Houthalenaren promoveerden via de eindronde naar derde provinciale en kenden een droomstart met 16 op 18 punten. De laatste weken ging het iets minder maar het goed uitgebalanceerde elftal is zeker één van de sterkhouders van de reeks.

En dat bleek ook van bij de start van de wedstrijd. FC Maasland had het balbezit maar in de omschakeling was Houthalen zeer efficiënt. De eerste aanval van Houthalen was meteen raak: 1-0 na 7 minuten. De Maaslanders waren even van slag, maar herstelden snel het evenwicht in het spel, zonder echter te scoren… Houthalen deed dit wel: 2-0 na 30 minuten. De tweede helft begon weer rampzalig voor FC Maasland. Veel balbezit maar de verdediging van Houthalen gaf geen krimp terwijl de aanvallers hun werk zeer efficiënt deden: 3-0 na 50 minuten en zelfs 4-0 na 70 minuten. Match gespeeld … maar dat was zeker niet waar. Bjorn Leurs werd foutief onderuit gehaald en zette de penalty feilloos om: 4-1 na 75 minuten. De rode kaart voor Houthalenaar Lathouwers en de eerredder waren het sein voor een aanvalsgolf die resulteerde in de eindstand: 4-2, een kopbaldoelpunt van verdediger Cobe Stevens. Er zat misschien meer in, maar eerlijkheidshalve moeten we erkennen dat Houthalen VV de betere ploeg was.

Aanstaande zaterdag 30 november om 19.30 uur speelt FC Maasland Noordoost thuis tegen FC Racing Boxberg, de derde in de stand.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *