Covida samen met KVCR WARA Genk en Greenyard Maaseik in de spits

GREENYARD Maaseik is samen met KVCR WARA Genk en Covida in touw om G-sport een duidelijke plek te heben. “G-sport betekent sport voor mensen met een beperking. De focus ligt bij G-sport op de mogelijkheden van de sporter. Zo kunnen kinderen en volwassenen hun sportieve talenten maximaal ontplooien, ongeacht hun handicap. Want sporten is niet alleen leuk en (ont)spannend voor iédereen, het is ook gezond voor lichaam en geest. G-sport is dus eigenlijk gewoonweg sporten”, zo reageert Dirk Cremers van Covida.

Covida is een piepjonge organisatie voor minderjarigen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Het is een fusie tussen het vroegere Ter Engelen en het vroegere Tevona. Beide organisaties hadden sport heel hoog in het vaandel staan en dat is nu niet anders.

Covida heeft drie netbalploegen. Twee daarvan zijn aangesloten bij een reguliere volleybalclub. Het gaat om Drie Linden Genk (bij KVCR WARA Genk) en Ter Engelen Maaseik (bij Greenyard Maaseik). Dit zijn de twee grootste clubs van Limburg. Dat betekent dat de spelers van beide clubs een aansluitingskaart hebben en spelend lid zijn bij hun club én zijn aangesloten bij Volley Limburg én Volley Vlaanderen.

Covida heeft op die manier een voortrekkersrol en hoopt dat andere clubs en voorzieningen zullen volgen. De G-clubs vormen een wezenlijk onderdeel van de clubs, ze spelen in competitie én het zorgt voor een sterke band. De spelers gaan ook kijken naar andere wedstrijden en zijn geëngageerde supporters.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *