Sinterklaas komt weer naar Bree

Sinterklaas zwarte Piet

“Dag Sinterklaasje! Da-ag, da-ag Zwarte Piet!” Dat zongen honderden kinderen op zaterdag 9 november op de kade aan het kanaal in Bree. Blije gezichtjes, spanning, reikhalzend uitkijkend en misschien ook een beetje bang. Na even wachten kwam de boot met de Sint en zijn Pieten aan! En de Sint beloofde meteen dat hij ook op de Sinterklaasmarkt aanwezig zal zijn.

Op donderdag 5 december gonst Bree van bedrijvigheid, gezelligheid en drukte. Dan vindt de jaarlijkse Sinterklaasmarkt plaats. De hele dag kan men komen genieten van een uitzonderlijke sfeer. Men kan zich laten verleiden door het unieke aanbod van de marktkramers en verenigingen, of men kan nog snel wat Sinterklaas- en eindejaarsinkopen doen.

“Sinterklaasmarkt in Bree? Daar doe ik als marktkramer al heel veel jaren aan mee. Ik kijk er elk jaar weer naar uit,” zegt Rudi Emmers. “We brengen dan wat extra “marchandise” mee: wie nog een leuke pyjama cadeau wil doen, kom maar eens kijken. Keuze genoeg. Of ben je nog op zoek naar een mooi tafellaken voor de feesttafel? Kerstversiering misschien? Of die heerlijk spekken? Mandarijntjes? Worstenboordjes? Bij mijn collega’s worden jullie zeer zeker geholpen!”

Tussen de meer dan 200 marktkramers en Breese handelaars zijn ook tal van Breese verenigingen elk jaar present. Sommige verkopen leuke spullen of eigen gebakken wafels om de verenigingskas wat aan te dikken. Andere zetten zich dan weer in voor een goed doel.

Wil je de Sint nog even een bezoekje brengen voor hij aan zijn drukke nachtelijke ronde begint en daarna weer naar Spanje vertrekt? Dat kan. De Sint verwelkomt alle kinderen op het Vrijthof (volg de rode loper) van 14.00 tot 18.00 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *