Aanplant van 75 bomen langs de Ringbaan Noord en West in Weert

De gemeente Weert gaat 75 bomen planten langs de Ringbaan Noord en West. De bomen worden geplant op het stuk vanaf de rotonde met de Eindhovenseweg tot aan de rotonde met de Suffolkweg. De werkzaamheden vinden plaats in week 48 (25 – 29 november). Er worden 13 verschillende soorten bomen geplant. Wethouder Martijn van den Heuvel: “We hebben het voornemen om elk jaar 365 bomen te planten. Elke dag een boom. Met de plant van deze 75 bomen komen we steeds dichter bij het halen van dat doel. Zo creëren we stapje voor stapje een groener en duurzamer Weert.”

Verkeersmaatregelen Tijdens de werkzaamheden kan verkeer gebruik blijven maken van de Ringbaan Noord en West. Er worden geen wegen afgesloten. Er worden plaatselijk wel tijdelijke maatregelen, zoals snelheidsmaatregelen, genomen om het verkeer in goede banen te leiden.

In het kader van de vergroening en verduurzaming van de gemeente Weert, heeft het college van B&W het voornemen om elke dag een boom te planten. Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s voor de komende jaren. Onder andere met de aanplant van bomen zorgen we er voor dat Weert een fijne stad is waar mensen leven, werken en ontspannen in een gezonde leefomgeving. Een stad met veel groen en biodiversiteit, zonder overlast van water of hittestress.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *