Bladkorven in Stramproy mogelijk weggehaald

Er bestaat een reële kans dat de gemeente Weert de geplaatste bladkorven in Stramproy weg gaat halen. Reden is dat er regelmatig divers afval in bladkorven wordt gedeponeerd wat er niet in thuis hoort.

Elk jaar zet de gemeente Weert in het najaar op een aantal locaties een bladkorf neer. Dit om de overlast die veroorzaakt wordt door gemeentelijke bladeren in privétuinen, te beperken. Deze korven zijn echter alleen bestemd voor blad, géén snoeiafval maar zeker ook géén andere rommel. De bakken worden wekelijks geleegd. Alternatief is dat iedereen met het bladafval naar de (gratis) Milieustraat in Weert rijdt.

Via de Dorpsraad van Stramproy heeft de gemeente een waarschuwing verstuurd, dat als er wederom ander afval in een bladkorf zit, de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Helaas zijn er in Stramproy enkele locaties waar allerlei (snoei)rommel is gedumpt bij en in de korven. Dat kan consequenties krijgen voor al die mensen die wél de regels volgen.

Door procesbegeleider Mieke Swinkels vanuit de gemeente Weert, is er een overleg gestart om de gebruikers op deze afspraak te wijzen. Van haar uit het vriendelijke doch dringende verzoek op correct gebruik van de bladkorven.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *