BS De Sprong krijgt blindengeleidehond op bezoek

GO! BS De Sprong kreeg zopas bijzonder bezoek over de vloer. Geert, die blind werd op 23-jarige leeftijd door een arbeidsongeval, en zijn trouwe vriend Rebel brachten de school een bezoekje. Zo leerden de kinderen alles over blindegeleidehonden.

Vol enthousiasme vertelde Geert hoe puppy’s in het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) in Tongeren opgeleid worden tot blindengeleidehond. Na twee jaar zijn ze dan klaar om hun verdere leven (gemiddeld 8 tot 9 jaar) te delen met een blind persoon. Hierdoor kunnen blinde mensen op een gewone manier functioneren in onze maatschappij.

Om deze organisatie te ondersteunen, willen de school graag een oproep lanceren om zo veel mogelijk plastic dopjes in te zamelen. Met de opbrengst van deze inzamelactie kunnen puppy’s dan gratis opgeleid worden. Op dinsdag 10 december 2019 vanaf 11.00 uur organiseert de school ook een brunch ten voordele van het BCG waarop iedereen van harte welkom is.

Foto: Elke Gielen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *