Carnavalissima in Hamont

Voor de 45ste keer organiseert Liveke (Limburgse Vereniging voor Karnavals Evenemeneten) dit jaar in samenwerking met de Teutepeuters uit Hamont, Carnavalissima. Sinds 1975 wordt deze liedjeswedstrijd jaarlijks georganiseerd met de deelname van de 14 grootste carnavalsverenigingen aangesloten bij Liveke.

Alle verenigingen kregen de opdracht om een nummer in eigen dialect te schrijven. En al leven we in een provincie met uiteenlopende dialecten, jaarlijks zijn we er in geslaagd deze samen te brengen. Alle aangesloten verenigingen hebben er ook dit jaar weer voor gezorgd dat er 14 nieuwe en originele carnaval schlagers zijn opgenomen in de studio.

Van deze liedjeswedstrijd wordt er ook een CD uitgegeven, die de aangesloten verenigingen in hun eigen woonplaats en streek promoten en verkopen.

Tijdens Carnavalissima wordt het “beste carnavalsliedje” gekozen door zowel de Vasteloavond-jury als de Liveke-jury. De Liveke-jury is samengesteld met afgevaardigden van elke deelnemende vereniging. De Vasteloavond-jury is samengesteld uit, muzikanten, liedjesschrijvers, prominenten en vertegenwoordigers uit het Vasteloavond milieu, zowel uit Nederlands als Belgisch Limburg.

Op vrijdag 29 november om 21.11 uur barst er weer een grandioos feest los rond deze CD. Dit jaar zal het gebeuren plaats vinden in zaal de Posthoorn, Groenstraat 6, 3930 Hamont-Achel.

De deelnemers brengen dan hun schlager, gekleurd met het nodige showelement, en strijden om de titel van “Carnavalschlager 2020“. Vanaf 11 november kan u op de website www.liveke.be de deelnemende liedjes beluisteren en stemmen voor de publieksprijs.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *