Drie jaar cel en 100.000 euro boete voor messenincident in Kinrooi

Een discussie waarbij een mes getrokken werd in Kinrooi op 11 juni 2016 is dusdanig uit de hand gelopen dat een slachtoffer er blijvend letsel aan heeft overgehouden. De dader heeft deze week van de rechtbank in Tongeren een celstraf van drie jaar en een geldboete gekregen.

Een 24-jarige persoon had op de genoemde datum een woordenwisseling gekregen met zijn 34-jarige achterneef uit Kinrooi. Hierbij haalde de twintiger een machete uit zijn broekzak en haalde uit naar zijn achterneef. Deze raakte hierbij gewond aan zijn arm en heeft er een blijvende invaliditeit aan over gehouden. De aanleiding, volgens Het Laatste Nieuws was een discussie omtrent het roken van joints tijdens de ramadan.

Het slachtoffer fietste op 11 juni 2016 omstreeks 17.00 uur huiswaarts toen hij ter hoogte van de Neeroetersesteenweg zijn achterneef tegen kwam. Er ontstond een discussie waarbij de 24-jarige achterneef een mes trok met alle gevolgen van dien.

De dader verbleef op het moment van de gebeurtenissen illegaal in Vlaanderen. Deze persoon viel aan en raakte het slachtoffer een eerste keer met de platte zijde van het mes op het achterhoofd. De volgende slagen weerde de 34-jarige achterneef met zijn linkerarm af. Hierdoor liep hij hakletsels op aan zijn onderarm, een snijletsel in zijn pols en een ellepijpbreuk. Een familielid bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis van Maaseik, waarna hij overgebracht werd naar het UZ Leuven. De man heeft er blijvend letsel aan over gehouden.

De dader daagde deze week niet zelf op voor de rechter en stuurde ook geen advocaat. De strafrechter verwees naar de bijzonder agressieve ingesteldheid van de twintiger en veroordeelde hem naast drie jaar celstraf ook tot een boete van 1.200 euro. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van ruim 100.000 euro betalen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *