Hamont-Achel herdenkt de Groote Oorlog

Traditioneel staan veel gemeenten bij 11 november stil bij het einde van Wereldoorlog l. Dit jaar is het extra speciaal. Hamont-Achel schenkt extra aandacht aan dit gebeuren, want exact 75 jaar geleden werd Hamont-Achel bevrijd.

De ‘Werkgroep voor Oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel’ en het stadsbestuur Hamont-Achel plant daarom diverse activiteiten op zondag 10 november en maandag 11 november 2019.

Op zondag 10 november vindt er een hoogmis plaats in de Sint-Laurentiuskerk te Hamont. Deze start om 09.00 uur met een kort herdenkingsmoment aan het gedenkteken in de kerk met bloemenkransneerlegging. De dienst zelf wordt opgedragen ter nagedachtenis aan de vele oorlogsslachtoffers. Maandag 11 november 2019 start de officiële plechtigheid om 10.00 uur met een gezamenlijke plechtige eucharistieviering in de Sint-Monulphus en Gondulphuskerk te Achel.

Aansluitend met de eucharistieviering volgt er een bloemenhulde aan het standbeeld. Hier brengt ook de Hamont-Achelse jeugd hulde aan de Hamont-Achelse slachtoffers. We sluiten de herdenkingsplechtigheid af in het Michielshof. Hier biedt het stadsbestuur een traktatie aan. Het einde van de plechtigheid voorziet men om 12.30 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *