Koninklijke onderscheiding voor Ger Boonen

Vlag Nederland

Op zaterdag 16 november 2019 reikte burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren bij de opening van het nieuwe multifunctionele centrum MFC Peij een Koninklijke onderscheiding uit aan Ger Boonen. De heer Boonen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Boonen is sinds 1965 lid van fanfare St. Joseph te Peij. Als muzikant speelde hij 50 jaar saxofoon. In 1983 werd hij lid van het bestuur waarna hij van 1986 tot 1999 vice voorzitter was. In 1999 werd de heer Boonen benoemd tot voorzitter van de fanfare, een functie die hij tot 2011 vervulde. Sinds 2016 is decorandus weer actief binnen het bestuur als penningmeester. In de tussenliggende periode van 2011 tot 2016 was de heer Boonen onder meer coördinator van de DAS-commissie en de commissie oud papier, functies die hij nog steeds vervult. Ook verricht hij sinds 1987 het technisch onderhoud van de installaties in de oude en vervolgens de nieuwe fanfarezaal.
In het verleden was de heer Boonen tevens lid c.q. voorzitter van diverse commissies zoals de Sociale commissie en Opleidingscommissie.

Vanaf 2014 is de heer Boonen actief als bestuurslid van de Klankbordgroep Groot Peij. Deze stichting stelt zich ten doel om de leefbaarheid van de wijk Peij in stand te houden en te verbeteren. In 2015 werd hij benoemd tot voorzitter.

De heer Boonen is sinds 2017 bestuurslid van de Stichting Leefbaarheid Echt-Susteren. Hij is mede oprichter van het project ‘Wensauto’s’ en zet zich bovendien in als chauffeur.

Vermeldenswaardig is dat de heer Boonen in 2014 lid was van een tijdelijke werkgroep ‘Thesaurus Romanus Peyensis’ ten behoeve van de voorbereiding van de presentatie in het gemeentehuis van Echt-Susteren van de op zijn grond gevonden Romeinse goudschat alsmede de onthulling van het monument op de vindplek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *