Pand Slagerij Brouns in Stramproy krijgt nieuwe bestemming

Stramproy Nijverheid Vosseven

De Dorpsraad van Stramproy heeft recentelijk een aangenaam gesprek gehad met Pieter Brouns, over de huisvesting van arbeidsmigranten in de voormalige slagerij Brouns, midden in Stramproy. Het pand is inmiddels verbouwd tot twee reguliere woonhuizen.

Pieter Brouns heeft per 1 november het pand verhuurd aan een bekende Tungelroyse ondernemer die een uitzendbureau voor arbeidsmigranten runt. In het verbouwde pand komen royale kamers voor 10 arbeidsmigranten. Grote kamers, veel privacy, en direct toezicht door de werkgever. In eerste aanleg geldt de huurovereenkomst voor vijf jaar.

Deze vorm van huisvesting voldoet in de ogen van de Dorpsraad veel beter aan menswaardige oplossingen voor het probleem van migrantenhuisvesting. Sleutelwoorden zijn kleinschalige, kwalitatieve bewoning en adequaat toezicht, aldus de Dorpsraad. Net als voor de bewoning van het pand op de plek van de oude DA.

Voor het andere migrantenproject, in het WBM-gebouw, loopt op dit moment een bezwaarprocedure tegen de vergunningverlening. De volgende stap is een hoorzitting hierover, wellicht ergens later deze maand.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *