Roman over Maaseik in de 18de eeuw

Eind deze maand start de crowdfundingscampagne om de uitgave van “Prinsessen in het Prinsenhof”, een historische roman over het Maaseik van de 18e eeuw, te realiseren. De Stad Maaseik verleent haar volledige medewerking aan deze campagne.

Vier jaar geleden heeft Jeff Hoeyberghs, plastisch chirurg met kliniek op de plaats van het Prinsenhof en Belgiës beroemdste enfant terrible, auteur Piet Poell ertoe aangezet deze roman te schrijven. Historicus Jos Henckens en klinisch psycholoog José Raets, beiden lid van het Van Eyckplatform, hebben een vroege versie gelezen en waren enthousiast over het verhaal, de stijl en de karakters. Zij hebben mij veel adviezen gegeven omtrent het historisch kader.

Nu is het boek af. Als de crowdfundingscampagne genoeg oplevert, gaat het in februari verschijnen bij uitgeverij T.I.C. in Maastricht, die ook aan de weg timmert in Vlaanderen. De presentatie van het boek is voorzien voor 2 februari: 02-02-2020, een magische datum.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.