Spannende pitslampentocht door het Vijverbroek

Op 26 oktober organiseerden Natuurpunt Kinrooi en Stichting Edumare uit Leudal een spannende pitslampentocht voor jong en oud, door het geheimzinnige Vijverbroek in Kessenich.

Het was een maanloze nacht, waarin meer dan 120 deelnemers met de zaklamp hun weg moesten zoeken langs struwelen, poelen en bospaden. De route werd voor een deel gemarkeerd met reflectoren, maar verliep ook voor een stuk in het pikkedonker. Het duistere bospad werd dan weer feeëriek verlicht met honderden theelichtjes. Onderweg vertolkten een elf en een Franse soldaat de legendes die rond het Vijverbroek verteld worden: over de klok van de verzonken stad Vijveren en de verborgen schat van Generaal Dumouriez.

Tenslotte werd jong en oud vergast op een rondje marshmallows, opgewarmd boven een vuurkorf op de vrolijke tonen van een muzikaal duo. De spanning moet er blijkbaar goed ingezeten hebben, want meer dan één deelnemer beweerde na afloop de klok van Vijveren in het broek gehoord te hebben!

Foto: Piet Verheyden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *