Tijdens Oud op Nieuw is vuurwerk in Kinrooi verboden, Bree en Maaseik laten het toe

vuurwerk

De eindejaarperiode kondigt zich weer snel aan. In diverse plaatsen in Vlaanderen is vuurwerk tijdens oud op nieuw verboden, zoals ook in Kinrooi. De stadsbesturen van Bree en Maaseik daarentegen staan het afsteken van vuurwerk toe.

Tijdens de eindejaarperiode is het in Bree toegestaan om zonder voorafgaande toelating van de burgemeester feestvuurwerk af te steken van 31 december 2019 om 23.00 uur tot 1 januari 2020 om 01.00 uur. Deze toelating geldt enkel binnen deze tijdsspanne en enkel voor feestvuurwerk van categorie 1 of F1 en 2 of F2 dat maximaal 1 kg pyrotechnische sas bevat. Voor Maaseik geldt een kortere periode, in de nacht van oud op nieuw tussen 23.45 uur en 00.15 uur.

Ook hebben heel wat dieren last van vuurwerk. Vooral paarden en honden, maar ook andere wilde dieren en huisdieren zijn erg bang voor het lawaai. Door paniek en stress slaan dieren op de vlucht, lopen ze verloren, veroorzaken ongelukken en gebeurt het zelfs dat ze bezwijken aan hartfalen. Om deze risico’s te beperken, is er een alternatief op de markt beschikbaar: geluidsarm vuurwerk dat minder decibels produceert.

Wensballonnen zijn niet toegelaten wegens risico op brand.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

3 reacties op “Tijdens Oud op Nieuw is vuurwerk in Kinrooi verboden, Bree en Maaseik laten het toe”

  1. Een moedige beslissing van de gemeente Kinrooi waar ik volledig achter sta.

    Afwachten of het ook echt rustig gaat blijven bij de overgang van oud naar nieuw…

  2. Hypocriet, wel verkopen maar afsteken verbieden. Lijkt wel het softdrugsbeleid van onze noorderburen.
    Pak dan door en start met een verbod op de verkoop van het vuurwerk.

  3. Ondanks het totaal verbod, wat ik alleen maar toejuich, leek het oudejaarsnacht wel oorlog tot diep in de nacht. Egoïstische mensen…arme dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.