Vuurwerkvrije zone’s in Weert

 

vuurwerk

De gemeente Weert wil aankomende jaarwisseling nogmaals experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Inwoners kunnen hiervoor zelf het initiatief nemen. Burgers kunnen op vrijwillige basis met elkaar afspreken geen vuurwerk af te steken in hun straat, rondom een plein of in een buurt. De gemeenteraad heeft het experiment van vorig jaar geëvalueerd en besloten de proef te herhalen. In het algemeen zijn er in Weert de afgelopen jaren geen noemenswaardige incidenten geweest met vuurwerk.

Wilt u met uw buren afspraken maken over een vuurwerkvrije zone? U kunt zich hiervoor aanmelden door een formulier op de website van de gemeente Weert in te vullen. Van de gemeente krijgt u dan borden om het vuurwerkvrije gebied te markeren. De initiatiefnemer dient de borden zelf in de straat of buurt op te hangen en na afloop ook weer te weg te halen en naar de gemeente terug te brengen.

Omdat het hier om een vrijwillige zone en vrijwillige afspraken gaat kunnen gemeente en politie niet handhavend optreden als er toch vuurwerk wordt afgestoken. Inwoners zullen elkaar daar op moeten aanspreken. Draagvlak onder buren is dus van groot belang voor het slagen van een initiatief.

Stappenplan
Wilt u als inwoner ook een vuurwerkvrije buurt? Volg dan deze stappen:

1. Maak samen met uw buren afspraken over het niet afsteken van vuurwerk in en rondom uw straat, plein of buurt.
2. Zorg ervoor dat alle buren in het gebied waarvoor de afspraken gelden het eens zijn met de gemaakte afspraken.
3. Zorg er voor dat alle buren meedoen. Wil niet iedereen meedoen dan kan het vrijwillige verbod in uw (deel) van de straat of buurt niet plaatsvinden.
4. Meld uw initiatief bij de gemeente door het invullen van het formulier op www.weert.nl/vuurwerk. Dat kan tot en met donderdag 19 december 2019.
5. Daarbij kunt u maximaal 5 borden aanvragen om het gebied aan te duiden.
6. U kunt de borden ophalen bij de informatiebalie van het stadhuis op maandag 23 december, dinsdag 24 december of maandag 30 december, alleen tijdens de openingstijden. Zie hiervoor www.weert.nl/contact.
7. Hang de borden uiterlijk 31 december voor 18.00 uur langs de grenzen van het vuurwerkvrije gebied.
8. Zorg ervoor dat de borden uiterlijk 3 januari weer verwijderd zijn en dat de locatie netjes wordt achtergelaten.
9. Breng de borden terug naar het stadhuis vóór 31 januari 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.