Zoektocht naar Limburgse oorlogsschatten

Het Gemeentearchief Weert organiseert in samenwerkingen met het Regionaal Historisch Centrum Limburg een zoektocht naar Limburgse oorlogsschatten. Belangstellenden kunnen op zaterdag 9 november van 13.00 uur tot 17.00 uur terecht in de studiezaal van het Gemeentearchief op de eerste etage van Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Tijdens deze dag kan iedereen zijn eigen oorlogsschatten laten beoordelen door medewerkers van het archief.

Mensen die beschikken over historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog stellen we in staat om dit materiaal te delen met andere geïnteresseerden. Dat kan via een schenking aan bestaande archieven, of door digitale kopieën van documenten of beeldmateriaal ter beschikking te stellen. Op deze manier willen we Limburgse oorlogsschatten verzamelen, ontsluiten en beschikbaar maken voor publiek. Uiteindelijk wordt het (digitale) materiaal verzameld en voor komende generaties veilig gesteld.

Zaterdag 9 november kan men een oorlogsschat meebrengen en het voorwerp voorleggen aan één van de medewerkers. Zij zullen dan proberen de indiener van achtergrondinformatie te voorzien of te helpen met het invullen van overdrachtsformulieren.

‘Voorwerp’ is natuurlijk een ruim begrip, en kan ieder oorlogsgerelateerd voorwerp betekenen. Toch wil men onderscheid maken tussen wat een archief bewaart en wat een museum bewaart

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.