Klimaatbos wordt in Kinrooi gerealiseerd

Kinrooi wil samen met de inwoners bijdragen aan de noodzakelijke stijging van het aantal bomen, want dat heeft onze planeet en de gemeente nodig. Eén boom voor iedere inwoner: dat is het uiteindelijk doel van het eerste klimaatbos in Kinrooi, gelegen aan de Witbeekvallei te Geistingen. De gemeente gaat samenwerken aan een groene long die we nodig hebben voor voldoende zuurstof nu en in de toekomst. De eerste aanplantingen zijn gepland op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019.

René Rutten lanceerde het idee voor een klimaatbos op kinrooimeemaken.be, het online ideeënplatform van de gemeente Kinrooi. Familie en vrienden verraste hem voor zijn 70ste verjaardag met een uniek cadeau: de eerste 1.000 bomen om zijn idee uit te kunnen voeren.

Dankzij een compensatiedossier zorgen Natuurpunt en de gemeente Kinrooi voor nog eens 3.000 bomen en/of struiken.
Op de strook naast de Witbeekvallei – achter Agropolis, links aan het einde waar de Geistingenstraat doodloopt – zullen op zaterdag 14 december de eerste bomen voor ons klimaatbos geplant worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *