PU13 van FC Maasland NO scoort uit tegen E. Termien

Het parcours van de PU13 van FC Maasland NO in deze seizoenshelft heeft nogal veel weg van een bergetappe in de ronde van Frankrijk. Zeer wisselende prestaties (hoge pieken en diepe dalen), de ene keer zeer goed met mooi voetbal een veel beleving, de andere keer slordigere voetbal en te weinig drive. Deze ploeg kan aardig voetballen, hebben ze al voldoende keren bewezen. Vorige week speelden ze een uitstekende wedstrijd tegen Torpedo Hasselt, dus trainer Mike Paumen was zeer benieuwd als ze die lijn konden doortrekken vandaag tegen E. Termien. De eerste wedstrijd verloren ze tegen deze ploeg onverdiend met 4-6, ze wilden revanche nemen en dat zou ook gebeuren.

Echter was de beginfase niet gunstig na een risico terugspeelbal van Kyrann naar onze doelman Ties liep het eventjes mis, 1-0 achter na 2minuten. De kopjes gingen niet omlaag en qua voetbal waren we de baas. We lieten de bal het werk doen en waren dreigend voor het doel van de thuisgoalie, voorlopig zonder grote kansen te krijgen. De jongens waren nog niet fel genoeg en de coaching onderling kon ook stukken beter! Nu een onoplettendheid kon een speler van de thuisploeg een afvallende bal controleren en werkte deze netjes in doel, 2-0! Daar sta je dan, de betere ploeg zijn, maar toch al 2 goals in het krijt staan.

De Maaslandboys gaven echter niet op, in het tweede kwart werden we feller en wonnen we veel meer duels. Voetballend verliep het nog beter dan het eerste kwart en nu kregen we enkele uitstekende kansen om de achterstand te verkleinen. Dit lukte echter nog niet, tot de thuisgoalie een klein foutje maakte. Daarvoor had Finn netjes een lange pass gecontroleerd en deze prima opzij gelegd voor Mathis, die van afstand kon trappen. Geen onaardige schot, maar de doelman van Termien liet de bal door zijn handen glippen. De thuisploeg kon zeer weinig dreigen in dit tweede kwart, we waren duidelijk de betere ploeg en het positiespel van de jongens was zeer goed!

Tijdens de rust waren de jongens vastberaden om de achterstand op te halen en de wedstrijd alsnog in het voordeel af te sluiten. Een uitstekend spelende Finn kon zich in de spits doorzetten, schermde bal goed af en knalde hem in doel, 2-2!! We wrongen nog enkele kansen de nek om waardoor deze stand eventjes bleef staan. Net voor het laatste kwart: doelman Ties met de pas naar de vrijgelopen Dren, hij draait goed open en kan de bal tussendoor naar Gijs steken, Gijs alleen op doel af en hij werkt beheerst af, 2-3 voor Maasland.

Zo gaan de Kinrooienaren het laatste kwart in, waar Maasland haar niveau niet kan aanhouden. De wil om te winnen was zeer groot waardoor we nogal zenuwachtig begonnen te spelen. Termien kwam terug feller voor de dag en kreeg enkele kansen, maar kon er geen meer benutten. De revanche hebben we beet! Dik verdiende overwinning vandaag voor de jongens. Leuke sfeer bij de spelers , mooi voetbal, gelukkige trainer (wat niet na elke wedstrijd zo is geweest!) en tevreden ouders, meer moet dat niet zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *