Initiatief voor Maaseiker Kerstbeurs de das om gedaan

Maaseikenaar Peter De Bruyn heeft een teleurstelling te verwerken. Hij wilde graag een kerstbeurs in het centrum van zijn stad organiseren, maar krijgt de benodigde papieren niet op tijd in orde.

“Vorige week kondigde ik een kerstbeurs aan, nadat ik toestemming van de eigenaren van de betreffende locatie had gekregen. Ook de bevoegde dienst bij de Stad Maaseik zag geen beren op de weg. Nu, een week later, moet ik concluderen dat de beurs er toch niet zal komen.

Het plan was om een kerstbeurs in het voormalige pand van C&A Kids op de Markt in Maaseik te organiseren.

De Bruyn communiceerde de plannen op Facebook. Hierop kreeg hij van het stadsbestuur een reactie dat er een vergunning aangevraagd moest worden voor de inrichting van het evenement. “Hierbij beargumenteerde men dat de tijdsduur die hiervoor staat drie maanden is. Te laat dus”, aldus Peter De Bruyn.

“Ik heb nog via diverse wegen gevraagd of men mij de garantie niet kon geven mijn aanvraag ontvankelijk te verklaren, maar dat wilde men niet”, aldus de teleurgestelde initiatiefnemer.

De negatieve reactie deed organisator De Bruyn concluderen dat er geen kerstbeurs georganiseerd kan worden in Maaseik. De Stad werd om een reactie gevraagd. “De betreffende ambtenaar heeft goed werk geleverd. De aanvraag was ook té summier om te beoordelen. We hebben nog aangegeven te willen helpen met het invullen”, laat burgemeester Johan Tollenaere weten.
Over de termijn van drie maanden vertelt de burgemeester dat drie maanden geen vaststaand feit is. “We communiceren dat om alles op tijd in orde te krijgen het beste drie maanden op voorhand een aanvraag kan worden ingediend. We kunnen normaliter binnen de week een aanvraag goedkeuren maar dan moeten we wel middels de juiste insteek weten wat de bedoeling is. Onder meer kijken we dan naar de voedselveiligheid en concurrentie, om maar eens twee items te benoemen”, aldus burgemeester Tollenaere van de Stad Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Initiatief voor Maaseiker Kerstbeurs de das om gedaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *