Leerlingen Mosa-RT helpen mee met klimaatbos

Uit het burgerparticipatietraject dat de gemeente Kinrooi afgelopen voorjaar opzette om ideeën te verzamelen die binnen de beleidsvisie mee het meerjarenplan vorm kunnen geven, bleek een sterke roep naar zorg voor natuur. Niet alleen versterken van natuur kwam naar boven, maar ook het creëren van nieuwe natuur in de vorm van een klimaatbos was één van de wensen. Een wens die het gemeentebestuur samen met René Rutten (de indiener), zijn familie en Natuurpunt graag in de praktijk wil omzetten.

Een boom aanplanten voor iedere inwoner, dat is het uiteindelijke doel. De eerste 4.000 bomen vormen straks al een nieuw, jong loofbos langs de boorden van de Witbeek.
Als school vinden we het belangrijk om hieraan mee te werken.. We merken dat onze jongeren bezorgd zijn over de toestand van het klimaat en wat dat voor hun toekomst betekent. Ze komen tot het besef dat er echt iets moet gebeuren én dat er geen tijd te verliezen is.

Een boom is perfect om extra CO2 vast te houden en past in de zoektocht naar een beter klimaat. In samenwerking met de initiatiefnemer René Rutten, Natuurpunt en het Provinciaal Natuurcentrum gaan onze leerlingen op twee momenten meehelpen.

Op vrijdag 13 december 2019 gaan leerlingen van het vijfde jaar Verzorging van Scholengemeenschap MOSA-RT de leerlingen van de lagere school De Maaskei, De Bommesaar en Icarus helpen met het planten van bomen.

Op 17 december 2019 tussen 09.00 en 11.00 uur gaan 71 leerlingen van het tweede jaar aan de slag in de Witbeekvallei te Geistingen. In het totaal zullen ze ca 350 inheemse bomen en struiken planten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *