Maaseikse ontwerpt armband voor lotgenoten borstkanker

De uit Maaseik afkomstige Mariëlle Bussels heeft in samenwerking met het Ziekenhuis Maas en Kempen een speciale armband ontwikkeld voor borstkankerpatiënten. Hiermee kunnen patiënten aangeven welke arm het gevoeligst is na een borstoperatie.

Mariëlle Bussels heeft zelf ook borstkanker. “Het is vooral belangrijk voor patiënten waarbij de okselklieren verwijderd zijn na een borstoperatie”, zegt Mariëlle. “Daarna mogen die patiënten bijvoorbeeld geen druk meer uitoefenen op die arm en er mogen ook geen inspuitingen zijn in die arm. De armband dient dus als waarschuwing voor de mensen rondom jou, zodat ze weten welke arm het gevoeligst is.”

Om de armbandjes te maken heeft Mariëlle onder meer samengewerkt met ‘De Passage’ in Maaseik, waar mensen met een beperking tewerkgesteld zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *