Toch een viering op Kerstavond in Kessenich

Kessenich kerk

Er gingen geruchten dat de traditionele Kerstviering, die op kerstavond plaatsvindt in de St.-Martinuskerk van Kessenich, dit jaar niet zou doorgaan, aangezien alle eucharistievieringen in de pastorale eenheid van Kinrooi bij kerkelijke hoogdagen naar de zondagskerk in Molenbeersel verplaatst werden.

“Het klopt dat er in Kessenich geen echte eucharistieviering is, maar dat was de afgelopen jaren ook al niet het geval. De initiatiefnemers – jeugdbeweging ‘Chiro’, jeugdfanfare ‘De Jefkes’ en de werkgroep gezinsvieringen – houden de traditie in ere en nodigen hun dorpsgenoten en alle andere geïnteresseerden uit voor een sfeervolle en kindvriendelijke dienst vol muziek, dans, toneel en gebed”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

De bedoeling is om een aanvulling te bieden op de vieringen in de hoofdkerk. “Veel inwoners geven namelijk aan dat zo’n verbindend dorpsmoment rond de feestdagen voor hen heel belangrijk is”, zo is de strekking van de organisatie.

De viering begint stipt om 17.00 uur en zal rond 17.45 uur afgelopen zijn, om zeker niet in het vaarwater te komen van de mis in de hoofdkerk, die daar om 18.00 uur begint. “Wie zeker wil zijn van een zitplaats komt best ruim op tijd, want de afgelopen jaren zat de kerk steeds overvol”, zo besluit een woordvoerder van de organisatie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *