Koninklijke onderscheiding voor Henk Konings

Vlag Nederland

Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving Henk Konings op zaterdag 21 december 2019 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde voorafgaand aan de basketbalwedstrijd in sporthal Boshoven. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.A.H.M. (Henk) Konings woont in Weert in de wijk Keent.

In 1967 vormde de heer Konings samen met zijn zwager Paul Stokbroeks en enkele oud spelers van het Bisschoppelijk College een basketbalteam: Basketbal Stars Weert was geboren. In 1968 deed het team voor het eerst mee aan de competitie in het district Limburg. Al snel promoveerde de club via de tweede divisie naar de eerste divisie. De heer Konings was trainer/coach van het Heren 1-team. Na vijf jaar volgde de promotie naar de eredivisie. Na zijn periode als trainer/coach werd hij manager technische zaken voor het Heren 1-team. Hij was de architect van het team dat in 1994 het landskampioenschap naar Weert bracht. Tijdens de wedstijden vervult hij de rol van scout en bij de trainingen is hij de sparringpartner van de hoofdcoach.

In de loop der jaren bouwde hij een enorm netwerk op in de nationale en internationale basketbalwereld. Op landelijk niveau is hij een van de drijvende krachten achter het professioneel basketbal in Nederland. Hij was betrokken bij de start van de ‘Federatie Eredivisie Basketbal’, sinds 2017 de Dutch Basketball League genoemd. Hij wordt geprezen om zijn deskundigheid. Jarenlang stippelde hij de beleidslijnen uit en bepaalde hij het gezicht van de eredivisie.

De heer Konings was ruim 15 jaar lid van de commissie ‘De Borgiebokaal’. Deze commissie werd in het leven geroepen door het bestuur van de voormalige Weerter sportraad. Gedurende deze jaren leverde hij een zeer positieve bijdrage aan het nomineren van de juiste kandidaten. Opvallend was dat hij niet alleen veel kennis had van basketbal, maar uitermate veelzijdig was in zijn kennis en belangstelling voor veel andere sporten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *