Educatief bordspel over overstromingsrisico’s

Om het risico op overstromingen te verminderen, moeten verschillende doelgroepen inspanningen leveren. Via een educatief bordspel “Hoogwater zonder kater” ontdekken deelnemers al spelenderwijs hun gedeelde verantwoordelijkheid en hoe ze overstromingsrisico’s kunnen aanpakken.

Het bordspel werd ontwikkeld door de Vlaamse overheid (De Vlaamse Milieumaatschappij, De Vlaamse Waterweg, Departement Omgeving en Departement Mobiliteit en Openbare Werken) en wordt gratis aangeboden aan lokale besturen en waterbeheerders. Andere geïnteresseerden sporen best hun gemeentebestuur aan om een speeldoos aan te schaffen of bezorgen een motivatiemail aan de Vlaamse Milieumaatschappij.

Het spel kan met groepen tot 12 personen gespeeld worden. De basis is een fysiek bordspel, uitgebreid met een digitale ondersteuning.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *