De Toverboom is gearriveerd in Bree

“We staan er misschien te weinig bij stil, maar ook in onze stad is het eindejaar niet voor iedereen een feest met cadeautjes,” vertelt schepen van welzijn Katja Verheyen. “Daarom zetten we in december in Bree voor het eerst een toverboom neer. Deze boom ‘tovert’ cadeautjes voor kinderen waarvan de ouders niet veel geld hebben voor extraatjes. De bedoeling is dat december zo voor elk kindje een magische tijd kan zijn en dat we Breese weldoeners de kans geven in alle anonimiteit iets magisch voor iemand anders te doen.”

Kinderen van 2 tot en met 12 jaar uit Bree kunnen aangemeld worden via verschillende organisaties die met kansengroepen werken. Deze kinderen vullen het ‘abracadabra wensenformulier’ in dat als toverstokje in de boom wordt opgehangen. Een 80-tal Breese kindjes komen in aanmerking om een cadeautje ter waarde van € 25 via deze weg aan te vragen.

Inwoners, bedrijven of organisaties van Bree nemen een toverstafje uit de boom, toveren (kopen) een cadeau en leggen dit onder de toverboom. Het Huis van het Kind zorgt ervoor dat al de cadeautjes vanaf 27 december bij de kinderen terecht komen.

De toverboom bevindt zich in de patio van het stadhuis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *