Eerste rit Automaatje in Weert

Op 16 januari 2020 vindt de eerste rit van ANWB Automaatje plaats in Weert. Om 13.30 uur kunnen alle geïnteresseerde inwoners uit de gemeente langskomen om uitleg te krijgen over Automaatje en de opening feestelijk te vieren met koffie/thee en vlaai.
De opening vindt plaats in het BeekCwartier (voormalig gemeentehuis), Beekstraat 54.

Veel mensen zijn moeilijk ter been of komen door gebrek aan vervoer het huis niet uit. Daarom rijden de (vrijwillige) automaatjes met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten naar het ziekenhuis, vrienden of een andere locatie om op die manier het netwerk van de deelnemer te vergroten. ANWB Automaatje is dan ook sociaal vervoer, elke rit is een verhaal. De gesprekken onderweg zijn minstens zo waardevol als het familiebezoek of avondje uit. En dat geldt voor beide partijen. De deelnemer betaalt de vrijwilliger voor de gereden kilometers (30 cent per km).

Het initiatief om Automaatje in Weert in te voeren komt van een aantal enthousiaste inwoners uit Weert die hierover lazen in het tijdschrift van de ANWB. Punt Welzijn is samen met deze groep gaan onderzoeken of er voldoende draagvlak is in Weert en ondersteunt het project sinds medio juni 2019. Automaatje Weert is een samenwerking tussen deze enthousiaste club vrijwilligers, ANWB, de gemeente Weert en Punt Welzijn.

Als inwoner van Weert kan men zich aanmelden voor een gesprek waarbij je uitleg krijgt over de vervoersservice. Vanaf 20 januari kan men hiervoor bellen op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur, telefoon 0495-697900.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *