Entertainer Stijn Moekaars te gast bij Wawweleurke

Ook dit najaar is entertainer, schrijver, dichter, muzikant Stijn Moekaars te gast in de bibliotheek van Maaseik voor het Wawweleurke. Moekaars zal op woensdag 18 december om 14.00 uur aanwezig zijn.

Stijn Moekaars (1964) uit Bilzen studeerde orthopedagogie en later voor onderwijzer. Hij werkte mee aan het tv-programma ‘De Boomhut’, verschillende musicals, een theaterprogramma ‘Ongehoord’ met o.a. Ann Swartenbroeckx en Willy Appermont enz. Op dit moment geeft hij les in de vijfde klas van de Martinusschool van Bilzen.

In 1996 verscheen zijn eerste boek ‘Beer en Bij’, een filosofische verhalenbundel met dertig verhalen. Er kwam een Duitse vertaling van dit boek en een luistercassette/cd. Een jaar later verscheen een tweede bundel ‘Beer en Bij maken muziek’. Langzaam kwam het uitgeven nog meer boeken in een stroomversnelling. Zowel prentenboeken als avi-leesniveauboekjes werden uitgebracht. Het tiende boek rolde in maart 2005 van de persen. Ondertussen zijn er nog een paar spannende verhalen uitgekomen zoals ‘De sage van de Biesenburcht’, een tocht door de late middeleeuwen op het kasteel van Alden Biezen.

In 2010 verschenen twee boekjes, die hij schreef in samenwerking met het Jessa Ziekenhuis te Hasselt. Het zijn twee ‘onthaalboekjes’ voor kleuters en lagere schoolleeftijd. Hiermee wordt geprobeerd om de drempel naar een ziekenhuisopname te verlagen.

Voor de harmonie van Rijkhoven schreef Stijn onlangs het theatergedeelte voor het totaalspektakel ‘Concerto Mystico’. Dit werd verschillende keren opgevoerd in het kasteel van Alden Biesen en tijdens de ‘Sage van de Biesenburcht’ afgelopen juni 2011.

Verder speelt hij in het zelf geschreven muziektheaterprogramma: de ‘Wals van de Walvis’, en dit samen met zijn neef Ruben Appermont. Natuurlijk mocht ook een kleutertheater niet ontbreken.

Met acteur/verteller Bart Van Puyenbroeck schreef hij ‘Weg van Beer’, dat zijn première kende in maart 2012.

Kijk hier naar een reportage over Stijn Moekaars:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *