Fanfare Opoeteren organiseert nieuwjaarsconcert met nieuwe dirigent

Op zaterdag 4 januari openen de muzikanten van de Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius Opoeteren hun nieuw werkjaar met een nieuwjaarsconcert in Ontmoetingshuis De Riet.

De fanfare van Opoeteren nam in 2019 afscheid van dirigent Michel Vanderhoven na een samenwerking van 34 jaar. Sinds september heeft de jonge dirigent Leon Frantzen het dirigeerstokje overgenomen. Hij vertelt: “Ik verheug me enorm om met deze fantastische groep muzikanten voor publiek te spelen. We brengen een uitgebreid en feestelijk programma, aangepast aan de sprankelende nieuwjaarsdagen. Daar hoort in de eerste plaats een Weens repertoire bij, maar we brengen ook enkele 19de eeuwse fanfareouvertures en een soloconcert voor melodisch slagwerk. We hebben de afgelopen maanden de tijd genomen om mekaar te leren kennen en om de stukken tot in de details af te werken. Ik ben erg blij dat ik met zo’n jong en gedreven muziekgezelschap kan werken. Ik ben mijn voorganger Michel Vanderhoven erg erkentelijk hiervoor. Hij heeft veel geïnvesteerd in jeugd. Voor mij is het alleszins een gedroomde start.”

Ook dirigent Davy Martens heeft met de percussiegroep een mooi programma samengesteld. Iedereen die het nieuwe jaar met feestelijke muziek wil inzetten, wordt op 4 januari om 19.30 uur uitgenodigd in Ontmoetingshuis De Riet. De inkom bedraagt 5 euro aan de kassa (er is geen voorverkoop).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *