Grimmige taferelen tussen oude en nieuwe coalitie in Maaseik

 

Sinds de wisseling van de wacht in de Maaseiker politiek, waarbij CD&V in de oppositie kwam en Open Vld als winnaar van de laatste gemeenteraadsverkiezingen uit de bus kwam, wordt er met name door CD&V Maaseik openbaar negatief gecommuniceerd over de liberale partij die na het stuivertje wisselen de burgemeester mocht leveren. Nu wordt er vaker door politieke partijen naar elkaar uitgehaald, echter wordt het spel de laatste tijd persoonlijk gespeeld en krijgt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) vaak de Zwarte Piet toegespeeld. Politieke regels worden hierbij compleet genegeerd.

Toppunt is de recent gehouden gemeenteraadsvergadering van dinsdag 17 december. Op de agenda stond de stemming van het parkeerretributiereglement. De fractie van CD&V voerde aan dat het reglement geen uitzondering voorziet voor de burgemeester. Iedere burger wordt geacht parkeergeld te betalen en dus moet ook de burgemeester van de stad Maaseik zich richting parkeerautomaat begeven. “Het was al laat op de avond en mij werd machtsmisbruik voor de voeten gegooid”, zo reageert burgemeester Johan Tollenaere.

Het feit is dat de burgemeester in het begin van zijn ambtstermijn keurig de parkeermeter vulde wanneer hij in het stadhuis moest zijn voor ambtsverplichtingen en deze bonnetjes naderhand declareerde. “Bij de betreffende afdeling op het stadhuis vond men dit maar onnodige administratie”, zo vervolgt burgemeester Tollenaere. Het betrof voornamelijk parkeerdeclaraties voor trouws. “Overigens doe ik die zonder ambtenaar, wat ook een besparing oplevert”, aldus het verweer van de huidige burgemeester.

De Maaseiker oppositiepartij CD&V reageert op haar beurt met het feit dat het reglement geen uitzonderingen voorziet.

Het moddergooien gaat echter op social media verder. De afgelopen maanden werd door de oppositiepartij vaker met modder gegooid en was burgemeester Tollenaere vaker Kop van Jut, de laatste weken reageert Johan Tollenaere openbaar en op de man terug.

In het geval van het parkeerreglement in Maaseik stelt burgemeester Tollenaere dat ook zijn CD&V-voorganger Jan Creemers privileges op dat gebied had. “Nog straffer, verschillende leden van CD&V hadden ook een parkeerkaart om gratis te parkeren in de ondergrondse garages. Het zegt iets over het niveau zowel intellectueel als ethisch van deze mensen”, aldus Tollenaere in een openbare reactie.

Fractieleider Gunter Haeldermans van CD&V Maaseik reageert: “Ik merk dat de opmerking vanuit de gemeenteraad volledig uit zijn proportie word getrokken. Dit is zeker niet de manier waarop ik aan politiek wens te doen. Nuance en correcte informatie is ver zoek. Modder naar elkaar gooien daarentegen is de nieuwe trend. Ik merk dat het veelal met het verleden te maken heeft en dat er heel wat rekeningen openstaan die nu eindelijk kunnen vereffent worden. Ik ben niet het verleden en heb ook niets met het verleden te maken.”

Of CD&V Maaseik door deze communicatie bereikt wat men zou willen, is subjectief. Veel reacties op de berichten neigen de tegenovergestelde richting op te gaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Grimmige taferelen tussen oude en nieuwe coalitie in Maaseik”

  1. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel (tegen)-wind ! Maar dit neemt niet weg dat er een nieuwe , frisse ( reeds voelbare ) wind door Maaseik waait. Daarom veel moed , verantwoordelijkheidszin , inzet ,…..gewenst en dit voor EENIEDER die van Maaseik een prachtstad wil maken ! Maaseik en zijn inwoners verdienen niet beter

  2. hadden we Johan maar 18 jaar eerder gehad dan had Maaseik nu 5o000 inwoners. ..met die vorige prats partij was Maaseik op sterven na dood met die lozers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.