Mantelzorgers uit Weert en Nederweert gratis naar film over dementie

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Dit aantal neemt de komende jaren fors toe. Punt Welzijn maakt zich samen met zorgorganisaties sterk voor een dementievriendelijke samenleving. De documentaire ‘Wei’ laat zien wat dementie doet met de persoon die de diagnose krijgt én wat het doet met de mensen in zijn of haar omgeving. Mantelzorgers uit Weert en Nederweert kunnen de film gratis bezoeken op 17 januari om 19.00 uur, in de Gotcha! Cinema, Beekstraat 49 in Weert.

‘Wei’ is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Terwijl vader Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Naast de gratis vertoning op 17 januari draait de film ook een aantal keer vanaf 27 december. Kijk voor informatie over dagen en kosten op www.gotcha-weert.nl

Na afloop van de film op 17 januari is documentairemaker Ruud Lenssen aanwezig om een toelichting te geven en vragen uit het publiek te beantwoorden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *