Mosa-RT maakt kerstverlichting voor de Stad Maaseik

De leerlingen van Mosa-RT hebben op vraag van de Stad Maaseik unieke kerstverlichting gemaakt. Dit project kadert in het duurzaam samenwerkingsverband dat we als school met de stad Maaseik aangaan. Leerkrachten van de scholengemeenschap hebben het ontwerp bedacht waarmee het 7de jaar computergestuurde werktuigmachines aan de slag kon gaan: uittekenen met een computerprogramma, programmeren en uitsnijden.

Ondertussen maakten de leerlingen van de afdeling Elektriciteit de verlichting. Hiervoor gebruikten ze energiezuinige meerkleurige programmeerbare LED-verlichting.
Uiteindelijk hebben de leerlingen van 6 Lassen Constructie de platen uit cor-ten staal aan elkaar gemaakt en de verlichting gemonteerd.

En het resultaat, een vierkante zuil, is verbluffend mooi: twee panelen waarop de Maas wordt voorgesteld en twee panelen met motieven die aangepast zullen worden aan de tijd van het jaar. Voor Kerstmis zijn dat natuurlijk sneeuwvlokjes, kerstboompjes, kerstballen en sterren. Het resultaat is te bewonderen op verschillende plaatsen in Maaseik o.a. langs de toegangswegen naar de markt.

De Stad heeft er een Selfie actie aan gekoppeld waarmee je elke week duotickets kan winnen om te schaatsen op de markt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *