Muziekprijs Dominique Vleeshouwers

De afgelopen week werd bekend dat Dominique Vleeshouwers uit Altweerterheide de Nederlandse Muziekprijs 2019 heeft gewonnen.

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

Dominique Vleeshouwers studeerde in 2013 cum laude af aan de AHK met de voorstelling ‘Kindsol-daat’ en won de AHK-eindwerkprijs voor meest bijzondere eindexamen van de Amsterdamse kunstho-gescholen. In 2015 behaalde hij zijn masters aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij soleerde on-der andere met Asko | Schönberg, Orquesta Filharmonica de la Unam (Mexico), Tokyo Sinfonietta (Ja-pan), Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Kamerorkest, Ural Philharmonic Orchestra (Rusland) en speelde in de internationale kamermuziekscene waaronder met het Moscow Contemporary Music Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble. Met dj Patrice Baumel trad hij op tijdens het Amster-dam Dance Event 2013 in de grote zaal van Het Concertgebouw. In 2014 was Dominique Vleeshouwers winnaar van de eerste prijs, persprijs en publieksprijs van de ‘TROMP international percussion competi-tion’ 2014.

Foto: Facebook Dominique Vleeshouwers

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.