Politie CARMA zet drones in tegen vuurwerkoverlast

De politiezone Carma gaat drie nieuwe drones inzetten. Met die drones wil de politie de veiligheid van de burger verhogen. In de eindejaarsperiode zullen de drones ook gebruikt worden om controles uit te voeren naar overlast door vuurwerk.

De politiezone werkt al acht jaar met drones. Maar nu hebben ze ook drones met onder andere een warmtecamera en camera met grote optische lenzen. Hoofdinspecteur Marc Bellinkx: “Het is gemakkelijker dan vroeger want nu hebben we de luchtbeelden. Vroeger waren we aangewezen op de helikopter van de federale politie. Die kon niet altijd komen en we waren afhankelijk van de weersomstandigheden en ook het kostenplaatje was veel hoger. Deze drones zijn snel inzetbaar, we kunnen zelf bepalen bij welke evenementen we ze inzetten en dat is een groot voordeel.”

De drones worden ook ingezet om overlast met vuurwerk te voorkomen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *