Proefopstelling aan de Achelpoort

Het kruispunt aan de Achelpoort in Hamontp-Achel wordt steeds drukker met aanschuiven en irritatie tot gevolg. Om te testen wat we hieraan kunnen doen, starten we maandag 13 januari 2020 met een proefopstelling. Tot en met 7 maart zal er enkel éénrichtingsverkeer zijn in de Achelpoort, vanaf de Bosstraat richting Kapelstraat. Van 8 maart tot 3 mei 2020 wordt de Achelpoort ter hoogte van het kruispunt met de Bosstraat en Burg volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers mogen gedurende de proefperiode wel in beide richtingen door de Achelpoort. Om iedereen voldoende in te lichten over de proefopstelling vindt er op woensdag 8 januari 2020 om 20.00 uur een infomoment plaats op het stadhuis.

Een tijd geleden voerden we een nulmeting uit. Dit is een inventarisatie van de huidige situatie waarbij de resultaten het uitgangspunt zijn voor verder onderzoek. Tijdens de proefopstelling voorzien we in elke fase een nieuwe meting, zodat we de resultaten kunnen blijven vergelijken met de nulmeting.

Naast de cijfers hopen we ook op feedback van weggebruikers die dagelijks of regelmatig passeren aan het kruispunt. Via deze pagina kan je jouw vragen en opmerkingen doorgeven. Tweewekelijks evalueren we alle reacties. Dringende veiligheidskwesties behandelen we uiteraard zo snel mogelijk!

Op het einde van de proefopstellingsperiode analyseren we alle cijfers en informatie. Op basis daarvan overleggen we samen met Agentschap Wegen en Verkeer of een definitieve afsluiting van de Achelpoort de juiste keuze is. Is dit niet het geval? Dan zoeken we verder naar alternatieve oplossingen.
Op woensdag 8 januari 2020 is er in het Stadhuis van Hamont-Achel om 20.00 uur een informatiebijeenkomst hierover.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.