Stand van zaken werkzaamheden tussen Opitter en Neeroeteren

De stad Bree, de stad Maaseik en het Agentschap Wegen en Verkeer stuurden deze week een bewonersbrief uit om iedereen op de hoogte te houden van de vernieuwing van de Maaseikerbaan/Breeërweg tussen Opitter en Neeroeteren.

Na een wat moeizame opstart kort na het bouwverlof, is er met man en macht gewerkt aan de vernieuwing van de Maaseikerbaan. Eind deze week start het winters bouwverlof, welke werken zijn er dan uitgevoerd?:

De Maaseikerbaan tussen de Omselweg en de Teelestraat is zo goed als volledig klaar. De rijweg werd vernieuwd en het fietspad aangelegd. De klinkerwerken voor de opritten van de oneven huisnummers zijn al een tijdje rond. De afwerking van de opritten aan de overzijde gebeurt vanaf begin januari 2020. Ook de heraanleg van de Maaseikerbaan tussen de Teelestraat en de Bergstraat (richting Neeroeteren) gaat vlot vooruit. Mits goede weersomstandigden wordt eind deze week nog de onderlaag asfalt geplaatst. De asfaltwerken voor het fietspad en de werken aan de opritten aan deze kant zijn voor na het verlof.

In het verlengde, het stuk van de Bergstraat tot aan de bocht van het kanaal, zijn de nieuwe rioleringsbuizen aangelegd. Na het verlof volgen in deze zone de huisaansluitingen en de verdere wegopbouw.

Van maandag 23 december tot maandag 6 januari is het bouwverlof en wordt er niet gewerkt. De aannemer controleert nog eens extra of alle signalisatie functioneert en correct staat opgesteld. De verkeerssituatie, met eenrichtingsverkeer richting Opitter, blijft gewoon gelden. De aannemer zorgt er verder voor dat de werfzone is opgeruimd en alle opritten toegankelijk zijn.

In de week van 6 januari zal de aannemer de werken hervatten op de volledige rijweg tussen de Omselweg en de bocht van het kanaal in de richting van Neeroeteren. Loopt alles volgens plan, dan zal dat stuk van de rijweg begin februari 2020 klaar zijn.
Daarna verhuizen ze naar de rijstrook richting Opitter, tussen de Teelestraat en de bocht van het kanaal. Ook hier wordt eerst de asfaltlaag en de fundering van de bestaande rijweg verwijderd en vervolgens afgevoerd naar een vergunde stockageplaats.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *