Trajectcontrole tussen Neeroeteren en Kinrooi

De N757 tussen Neeroeteren en Kinrooi zal komend jaar worden uitgerust met trajectcontrole. Op deze weg gebeuren regelmatig ongevallen.

Ongevallen op deze weg (Kinrooiersteenweg-Neeroetersesteenweg) ontstaan veelal doordat er te snel gereden wordt. Om de verkeersveiligheid te verhogen zouden er flitscamera’s geplaatst kunnen worden, maar dan krijg is de kans op het effect dat autobestuurders ter hoogte van die camera’s gaan afremmen. Bij een trajectcontrole wordt de snelheid over een vooraf bepaald traject gemeten, om zo een maximumsnelheid over een langere, vaste afstand te kunnen afdwingen. De gemiddelde snelheid wordt dan gemeten en wordt al dan niet beboet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Trajectcontrole tussen Neeroeteren en Kinrooi”

  1. Laat ons vooral maar niet zeggen dat de bomen veel te kort tegen de weg staan, er geen fietspad is en de weg maar een opgelapt stukje miserie is. Mocht die nu eens écht verbeterd worden is zelfs 90km/h geen enkel probleem. Maar in dit land van melk en honing verzwijgen we de problemen graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.