Verkeersmaatregelen schoolomgeving Lanklaar

Vanaf 9 december 2019 zullen er nieuwe verkeersmaatregelen ingevoerd worden in de schoolomgeving van Lanklaar om de verkeersveiligheid te verhogen. Deze wijzigingen zijn een belangrijke stap naar aangename en gezonde school- en woonomgeving in Lanklaar-centrum.

Bij de start van het huidige schooljaar werd op vraag van de Vrije Basisschool De Startbaan een proefproject opgestart waarbij het weggedeelte van de Bresilstraat ingericht werd als ‘schoolstraat’.

Een schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur is afgesloten. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers, rijwielen en speed pedelecs. De bewoners van de straat kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden. Ouders die hun kinderen met de auto wil brengen of halen, parkeren iets verderop en wandelen het laatste stukje naar de school. Op deze manier wordt er op dit wegvak van de Bresilstraat ruimte gecreëerd voor de voetgangers en fietsers. Stappen en trappen van en naar school, zorgt voor meer beweging en heeft een goed effect op de gezondheid.

Deze maatregel werd positief onthaald door de leerlingen, ouders, directie en verschillende omwonenden. Na een evaluatie werd beslist om deze maatregel definitief in te voeren. Aanvullend werd er voorgesteld om eenrichtingsverkeer in te richten op dit wegvak van de Bresilstraat om de verkeersdruk in deze straat te verminderen.

Eenrichtingsverkeer op dit stukje Bresilstraat is hier te verantwoorden aangezien er heel wat (jonge) kinderen wonen in de nabijheid van de schoolomgeving, de sporthal en het speelplein. Er zijn immers andere in- en uitvalswegen om de achterliggende straten te bereiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.